vill you be my hero?att ta det onda med det goda

Jag vet inte hur gammal jag var när det hände.
En sak minns jag starkt. Då när det hände.

Vi städade tomten. Hela familjen var där, Pappa, Mamma, Viggo, Froste, Jag och Farmor. Vi hade krattat och klippt gräset hela dagen. Jag minns att jag var utmattad när pappa kallade in oss i huset.
Vi satt runt matbordet och drack te och åt kakor, sånna där som är lite större med räfflad kant och choklad imellan två smala kex. Nu i efterhand äter jag aldrig sånna kakor mer. Dom får mig att må väldigt dåligt.

Pappa såg allvarlig ut. Mamma kollade sig runt lite nervöst. Jag fattade att något var på tok. Farmor kollade frågande på pappa när han sa det.
"Mamma och jag ska separera"
Jag hade aldrig hört det ordet förut, men jag förstod snabbt att det handlade om förhållandet. Starkast minns jag farmors min, hon var tom i blicken och satt helt tyst. Efter en stund frågade jag pappa vad separera betyder.
"Vi ska vara ifrån varandra ett tag." Var det han sa. Mamma försökte förklara hon med.

Froste såg sammanbiten ut. Vi var inte gamla någon av oss, men han var äldst och han förstod bäst.
Jag förstod ändå inte direkt vad dom menade, men efter en stund så föll allt. Tårarna rann. Farmor såg fortfarande helt tom ut. Viggo och Froste grät inte. Bara jag och mamma. Från mammas kinder rann sakta salta tårar. Hon satt mittemot mig och tog tag i mina händer. Vi grät tillsammans.

Det gick några månader, men tillslut bestämde mamma och pappa att de skulle flytta från huset varannan vecka, vi skulle bo kvar men de skulle komma och gå. Jag hade förstått allt bättre då. Seperationen gick bra, och tillslut fixade mamma och pappa skillsmässopapperen som jag aldrig förstått mig på. De var inte gifta längre.

Ã?ren har gått. Vi flyttade från Värmdö och huset jag bott i hela mitt liv förra året. Vi hade bott kvar där med pappa medan mamma hade bott först i Gustavsberg och sen i Kummelnäs. När vi flyttade till Kummelnäs lärde jag känna Ellika. Jag bytte skola till en som låg några kilometer från kummelnäs och gick där tillsammans med bla. Ellika, Ebba, Wilma, Powen, Matilda & Tess. Det var Backeboskolan det.

I sjuan skulle vi börja Myrsjöskolan, och det var då pappa flyttade till saltsjö-boo, från vår gammla villa på värmdö. jag har bott i det här huset sedan augusti, och jag trivs verkligen. Det är klart att jag saknar mamma och pappa tillsammans, men jag har ju sammtidigt fått nya familjer, alltså nya människor som står mig nära. Det är pappas tjej Aprill och hennes söner Oscar och Sebbe, och mammas kille Calle som har två vuxna barn, Karin och Johan.

Skillsmässan har varit det svåraste i mitt liv, men sammtidigt har jag lärt mig otroligt mycket. Till en början var jag hon som inte kunde sova på kvällarna, och hade mammas och pappas bröllopsfoto under kudden, men med tiden har jag växt otroligt som personlighet. Jag har lärt mig att ta hand om mig själv och vara mer självständig i olika tillfällen, så jag ser inte bara skillsmässan som en katastrof, utan också som en fördel i mitt liv.i miss you

love is when you dont want to go to sleep,
because reality is so much better than your dreams.Alice i underlivet

Nu har jag kommit hem från dansuppvisningen. Den gick förvånadsvärt bra, även fast det blev ett par felsteg.
Tänkte bjussa på några bilder från föreställningen men obs, dom är suddiga!


Ibland måste man faktiskt få se lite ful ut. Jag är den där tjejen med svart/röda klänningen, men sen bytte jag om till typ jeans, shal, blå skjorta knuden under bröstet osv. Hajar ni vem jag är då?

Min hat-lärare var där. No-Max. UUUURS OCH FY.regnig promenix

Ska strax iväg till dansen. Nu mår jag faktiskt bättre, men har fortfarande lite ont i halsen.
Var ute på promenad med hunden nyss, fotade lite också.Jag är kär

Jag hatar ditt vackra skratt,
Jag hatar ditt leende som lyser upp dagen,
Jag hatar kramarna jag frå av dig som är så mjuka,
Jag hatar att du inte gillar mig,
Jag hatar att älska dig.rubrik

Om man blundar kan man låtsas att världen står still.
Att man inte finns till.
Att man är någon annan.
Ibland önskar jag att jag kunde stänga ögonlocken,
slippa se, slippa tänka, blunda och fly ut ur världen.tjuvlyssnat.se

Förskola, Sollentuna

Några killar ~5 sitter och diskuterar hur de ska kunna förgöra tjejerna på dagis.

Kille 1: Vi ska göra en atombomb och släppa den över Sverige där ni är och sen så tar vi våra supersnabba motorbåtar och åker till Afrika!
Kille 2: Ja, och sen skjuter vi er med k-pistar!
Tjej 1: Men? Då tar jag och Anna våra hårdaste hårspännen och sätter fast de i era öron!

Jag säger bara, HAHAAHA