EmmabodafestivalenNu säger jag adjö för den här gången! Imorgon åker jag till Emmaboda och kommer hem någon gång på söndag kväll. Vet ju att en hel del av er ska dit, så säg hej om vi stöter på varann!


Hörs snart igen, ta hand om er.
hoppas ni har det kult på festivalenHavskräftor till middag.
Doktorns persikopaj till efterrätt.
Kvällsunderhållning.


Nu har dom ändrat sig igen på SMHI. Det ska visst inte regna sådär förbannat mycket. Och nu har jag inhandlat värsta presenningarna och allt, bara för att jag är livrädd för att bli blöt. Ã?schdå, vi kan ju alltid klippa isär dom och göra små trevliga outfits av dom. Eller göra ett superdupertält. Eller bränna upp dom. Eller kasta upp dom på scenen när något tråkigt band spelar. Eller knyta fast dom runt halsen och låtsas att man har en mantel och är superdupersnabb. Eller nåt.


Förresten, jag kan inte skilja på de/dem. Det är därför jag skriver dom. Jaaarrrrå.
Frågelåda del 1


Vilka är dina favoritfilmer?


Juno, Amelie från Montmartre, The Holiday (hehe) och en massa andra.I vilka affärer handlar du mest?


Ingen aning. Det vanliga - H&M, Monki, Weekday, second handJag har inte följt din blogg så särskilt länge men jag undrar det där mellan dig och Sebastian, ni är inte ihop längre väl? Varför inte?


Nej vi gjorde slut för två månader sen för att vi inte var kära i varandra längre.Hur lång är du? Hur mycket väger du?


169,5 cm och väger 59 kg om det nu ska vara så viktigt.Vilken är din favoritsmak på te? :)


Chai.Hej flora. Har du nått tips för bättre självkänsla? Hur man boostar upp sig själv när man känner sig nere?


Försök att se det som är bra med sig själv istället för att inte bara se det dåliga (detta är absolut inget jag är bra på kan jag tala om). Men för att jag inte ska gräva ner mig själv när jag är ledsen brukar jag helt enkelt säga "nej nu får det vara nog" till mig själv och på så vis brukar jag bli gladare.Vart har du köpt skjortan du har på dig i inlägget Hopping into poddels (eller något sådant..) några knapptryck ner?


På en loppis häromdagen!Var gick ni ut när ni var i Köpenhamn? Var de stränga med 18-års gränsen på klubbar och serveringar?


Minns inga namn förutom en bar som hette Streckers där det mest var medelålders män och kvinnor. Dom är nästan lika stränga som i Sverige skulle jag tro, men det är mycket lättare att köpa alkohol på serveringar (antar att det var det du menade med att "komma in" på serveringar) än att komma in på klubbar. I affärer är det dock 16årsgräns på alkohol.


kan du känna dig osäker ibland? till exempel bland nya människor eller på något annat sätt?

Självklart, jag är ju inte annat än mänsklig. Jag kan ofta känna mig osäker men babblar hellre än håller tyst när jag blir nervös. Jag skulle nog klassas till den mest nervösa i klassen vad gäller att redovisa och sånt, hatarhatarhatar det.


Hur ser du på livet och vad vill du göra med det?

Jag tillhör den sorten som ifrågasätter livet väldigt ofta och blir extremt rädd när jag tänker på universum och allt vi inte vet. Men jag vill leva bland människor jag älskar och upptäcka världen.


hur gjorde du när du skulle färga ditt bruna hår blondt igen? sen.. det skulle vara jätteroligt om du börjar lägga upp fler inlägg med dina teckningar!


Jag blekte det och var lite rödhårig ett tag innan jag blekte det igen och sen kom sommaren och gjorde mitt hår blont. Ja, det kan jag göra! Dock ritar jag nästan aldrig längre, tyvärr.


Har du träffat någon ny eller lever du livet som singel nu?

Jag har väl träffat några men är hundra procent singel och det trivs jag bra med.


Vem av dina vänner skulle du säga känner dig bäst?

Paulina.


du kommer väl inte vara 18 på studenten? hur känns det?

Nej, jag är 17 då. Vilket suger. Men det löser sig nog på något vis!


ska själv till stugan nu så vad har du nu roat dig med under tiden du varit i stugan? många tips tack!

Jag har läst, skrivit, ritat, varit på loppis, solat, badat, ätit god mat, spelat alfapet med familjen och lyssnat på sommarpratarna.


Vad vill du göra efter gymnasiet?

Resa. Och sen plugga reklam eller formgivning eller något.


Vilka filmer, karaktärer, filmscener eller liknande ser du på för att känna dig starkare eller för att inspireras till ett â??roligareâ?? liv?

Oj, klurig fråga! Roligare liv? Sex and the city kanske, mehehe.


Och en lite konstig fråga, gråter du ofta?

Jag gråter till det mesta. Böcker och filmer och sånt. Men annars gråter jag nog ganska mycket periodvis, och periodvis ingenting.


Vad ska du ha på dig i höst?

Mina docs. Ã?h saknar dom. Och beiget. Har inte direkt planerat något men det blir väl fina kappor, rockar, mycket stickat och lager på lager.


Hur ofta träffar du dina kompisar (ungefär)?

Har inte träffat många på tre veckor eller flera månader men vanligtvis under skoltider träffar jag kompisar några gånger i veckan kanske. Förutom de gånger man träffar vissa i skolan liksom.


Läser du mycket?

På somrarna läser jag mycket, men annars hinner jag inte riktigt med det. Har dock alltid en bok i väskan att läsa på bussen.
Ask me

Nu tycker jag vi har en liten frågestund här! Gamla svar finns i kategorin "fråga mig", men ge mig lite nya saftiga frågor att bita i (okej inte för saftiga).
GO!halvtomSuperposarN^


Ja, jag vet att jag tjatar om Emmabodaregnet men jag har fått tänka om helt och hållet vad gäller packning. För vad jag vet så är inte 14 grader och spöregn det härligaste. Så hejdå shorts och linnen och hej regnjacka, stickade tröjor, byxor och gummistövlar. Ser fram emot nätterna och att vara blöt och stelfrusen. Mihihihi f1 positiv tjej.
Hopping into puddlesNu ska vi åka på biltur någonstans, känns lagom exalterande. Måste dock införskaffa mig en regnponcho eller två - det ska regna galet på Emmaboda. Uääk.
Later!lördagViggo är här över helgen!Finafina bror.Det har varit den varmaste dagen på länge idag och vi har legat (eller hoppat/sprungit/dansat) på klipporna hela dagen.Men sen när vi traskade hemåt alla fyra stötte vi på denna! En val! En död, uppspolad val på tre meter, med huvudet avslitet och med en otroligt äcklig lukt. Men en val! Det är inte varje dag man ser en val!An Education

Häromdagen såg jag An Education för andra gången. Och ja, filmen var, liksom första gången jag såg den på bio, så rysligt bra.


http://static3.devote.se/blog_archive/floras/image3.examiner.com_images_blog_EXID22337_images_an_education.jpg
I sextiotalets London möter vi Jenny, en litteraturälskande skolflicka med toppbetyg i alla ämnen. Ja, förutom latin förstås. Hon spelas av Carey Mulligan som är helt strålande.


http://imgs.sfgate.com/c/pictures/2009/10/14/dd-education16.0_0500692118.jpg


Hennes pappa vill för allt vad det är värt att hon ska komma in på Oxford. Men i smyg lyssnar hon på fransk musik och drömmer sig bort till Paris, jazzklubbar, vackra kläder och flotta restauranger.


http://static3.devote.se/blog_archive/floras/brandonfibbs.com_wp-content_uploads_2009_10_an-education.jpg


Men så möter hon David. En äldre man som har sportbil, röker franska cigaretter och lyxiga kostymer. Han ser henne som ingen annan förut gjort.


http://static3.devote.se/blog_archive/floras/aceshowbiz.com_images_still_an_education20.jpg


Och trots den omöjligaste pappan i världen lyckas David charma föräldrarna och få tillstånd att ta med Jenny på äventyr.


http://static3.devote.se/blog_archive/floras/images.smh.com.au_ftsmh_ffximage_2009_05_27_An_Education_03_gallery__600x398.jpg


http://static3.devote.se/blog_archive/floras/m.blog.hu_al_alfaomega_image_An%20Education_education_2.jpg


Och plötsligt, när hon bara någon vecka tidigare inte sett annat än nervösa skolpojkar, fnittriga klasskamrater och tunga skolböcker, blir livet så mycket ljusare än hon någonsin kunnat ana.


http://static3.devote.se/blog_archive/floras/mmimageslarge.moviemail-online.co.uk_an-education-27839_4.jpg


http://static3.devote.se/blog_archive/floras/goddessgumbo.com_blog_wp-content_uploads_2009_10_an_education_trailer_gawker.flv1.jpg


David tar med Jenny på konserter, lyxiga restauranger och auktioner. Men kanske framförallt - han tar henne till Paris.Och där kan jag liksom inte berätta mer, för jag vill inte förstöra filmupplevelsen för er. Men om ni, likt jag, är svaga för sextiotal och kärlek, får denna film inte missas. Verkligen inte.