tisdagen som inte var som andra tisdagar

I tisdags väckte mamma mig och berättade att Linda höll på att föda. Jag flög upp ur sängen i extas och visste inte riktigt var jag skulle ta vägen.Mormor kom och hämtade upp mig för vi skulle spendera förmiddagen tillsammans. Mormor är en av de bästa personerna jag vet.  Hon är normbrytande, levnadsglad, påhittig, stark, har snuskig humor, är en miljökämpe och den mest genomsnälla människan jag känner.Vi åkte till Millesgården och åt lunch. Jag åt vitabönorsoppa med skinka. Så gott.

Vi såg Beatrix Potters utställning. Den var väldigt barnanpassad och utan ett enda original, men var fin ändå.

Vi skulle vidare till Magasin 3, men det var stängt, så vi tog en biltur runt stan istället. Och någon gång under tiden fick vi ett samtal att nu hade barnet fötts. Det var helt fantastiskt.Jag mötte upp pappa och min låtsasmamma Aprill för födelsedagsfika i pappas ära. 51! Ã?lskar dig.Vi fikade på Saturnus och åt enorma kanelbullar och drack sagolikt kaffe.Sen fick vi en bild på minstingen. Så himla fin.

Nuuuu hinner jag inte ladda upp fler bilder, fastän jag har så mycket att visa er! Jag har knappt varit hemma mer än två timmar totalt de senaste dagarna, och nu ska jag iväg igen.

Skriver senare,
PussElver

Låt mig presentera Elver, min storebror Viggos och Lindas son som föddes igår, klockan 11.42. Det är helt, helt fantastiskt och jag kan fortfarande inte riktigt fatta att jag har gått och blivit faster.
Det var i somras som Viggo och Linda berättade att Linda var gravid och att de tänkte behålla barnet, fastän de bara är 19 år. Det var självklart en chock men snart övergick oron till lycka, nyfikenhet och längtan.
Jag kan inte vänta tills vi åker till västkusten och hälsar på den nyblivna familjen.

Jag är i extas.två giffar med dans och dagböcker

http://static3.devote.se/blog_archive/floras/i.picasion.com_pic39_5d8940d80944db36a982189cf7d9867c.gifNina har gjort denna gif ifrån i lördags då Sofie dansade på mina axlar. Festligt.

http://static3.devote.se/blog_archive/floras/https:__lh4.googleusercontent.com_-b_ThIcpaREI_TWuQ1fE3RHI_AAAAAAAAANM_6O5QCbU8Jhg_s1600_picasion.com_a37ef6a97894e8eec04b6d17689eb53c.gif
Den andra gifen är av och med Esmeralda där man skymtar 4 av våra 9 dagböcker som jag, hon och Jaana har skickat runt de senaste året. Vi har varsin som vi skriver i i ungefär två veckor för att sedan skicka vidare. Så att alla tre liksom läser och skriver i alla böcker. I förrgår hade vi hållit på i exakt ett år. Bästa grejen.Pannkaksfrukost.

Söndagar behövs för att man ska få sova ut, bara hasa runt i sin pyjamas, ligga i soffan med datorn i knät, städa bort strumpor från sovrumsgolvet och glömma bort att äta lunch.
Men mot kvällen igår blev jag rastlös och for hem till Sebastian där även Elias höll hus. Vi tittade på Inception (den blir verkligen så mycket bättre när man ser den två gånger och förstår precis allt) och var vakna tills morgontidningen landade på hallmattan.

Imorse steg jag upp tidigare än pojkarna och stekte pannkakor (f1 snäll).Tänker ofta att det är en lyx att jag har fått chansen att lära känna de här två.Kanske lite söndagsläsning?

Tänkte samla mina favoritinlägg från min blogg:
(tryck på bilderna för att komma till bildkällan)

Texter:

Allt kändes svart.
Om att sänka sitt eget självförtroende.

Om oss.
Jag var fjorton år och jättekär.

Tre år av något som man trodde var allt.
En text jag skrev om att gå i högstadiet.

Heartache.
En kort liten text om en moppetur då jag var som kärast.

Att göra slut.
Om hur det gick till, hur ont det gjorde ett tag men hur jag lyckades resa mig igen.

Nu.
Ett inlägg om att sakna.

När han träffade någon ny.
Handlar precis om just det.

Föräldrar.
Om bråk.

photo

Inlägg med bilder:

Into the wild.
Vi var i fjällen och vandrade.

Tisdag på Rosendal.
Vi slutade tidigt och hängde bland äppelträd på grönt gräs.

Snöflingor som kyssar på huden.
En snöig fredag.

Nyårsfest.
Festbilder från nyårsaftonen.

Måndagen den 24 januari.
En helt vanlig måndag.

Hejdå 2010.
Lite favoritbilder.

Kärlek i huvudbonadsform.
Hade köpt en ny hatt.

Februarilycka.
Nina kom hem och jag var så himla glad.

London #1
Bilder från Englandsresan vi gjorde i höstas.
photo

Lite olika saker:

"Det går inte att förstå att två som tycker om varandra så mycket kan göra varandra så illa"
Ett inlägg om Gunnar Ardelius bok "Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket".

Chloë Sevigny och Alexa Chung.
Bara lite inspiration från två så jäkla snygga människor.

You make me weak.
Mitt sovrum.

Tinnitus i hjärtat.
Vill vara klädd såhär idag också.

Tid.
Två korta filmer jag har gjort.

Rita.
Några skisser från min skissbok.
photo

Era kommentarer:

Vi är alla väldigt lika.
Ni skriver om kärlek som inte alltid går som den ska.

Flyktig tonårskärlek.
Ni skriver om ett möte med kärleken
photo

Film:

Les amours imaginaires.
Lite screenshots från en så himla bra film.

Fyra filmtips.
Så himla bra filmer.

"As far as boyfriends go, Paulie Bleeker is totally boss. He is the cheese to my macaroni"
Om min favoritfilm Juno.hjälteNina har åkt tillbaka till Paris efter en två veckors visit i Stockholm. Kommer sakna henne så jäkla mycket.
Igår var det hejdå-vi-ses-snart-häng med trumsolon, Fresh Prince of Bel Air, lapdance, digestivekex och lite bra personer:När jag åkte hem någon gång mitt i natten med fötter som gjorde ont tänkte jag bara på hur bra det vore att bo i ett kollektiv med alla de man tycker om. Somna och vakna i en hög, inte behöva tänka på någonting och äta bakismat varenda morgon tillsammans.ett år av löjligt poserande i photoboothvernissageDen här veckan har vi haft fokusvecka, då vi bildare helt enkelt har fokuserat på bild, och idag hade vi vernissage. Här kan man skymta lite av den film jag och William har gjort. Hela filmen kanske dyker upp här en dag.Mormor och mamma kom.Mamma har så himla fina skor men för små fötter för att jag ska kunna sno dem.Noa, Svea och Signe hade gjort en jättestor och superbra normbrytande tunnelbana.
Fler bra foton än så lyckades jag inte knäppa på resten av konstverken.Sen hängde jag med Esmeralda och Nina.Gillar er. Men äsch det vet ni ju.

Nu ska jag rasta min brunstiga hund. Han har ylat oavbrutet i en timme, stackarn.