mys

Barcelona

Att komma hem till Bobby i en tysk småstad strax utanför Stuttgart var som att komma till en oas. Vi möttes av hans mamma som gav de varmaste och längsta kramarna, lade små presenter på våra huvudkuddar, pratade engelska med tydlig tysk accent och bjöd på mat tills man nästan sprack. Familjen bor högt uppe på ett berg bland solros- och vetefält, skog och gröna ängar, de har fyra hästar och ett typiskt tyskt korsvirkeshus. Beas syster Mirjam gjorde oss sällskap och vi promenerade, låg på filtar vid en sjö och fick till och med rida med hjälp av Bobbys syster Lena. Efter att ha levt på pasta i två veckor var det överväldigande att bli serverade frukostar bestående av alla sorters ostar och korvar, marmelader i mängder, yoghurtar, färsk bröd i olika former och färska bär. Och när vi var ute och festade i Stuttgart och tog tåget hem halv sju på morgonen stod Bobbys mamma och väntade på oss på perrongen, redo med varma chokladcroissanter.

Idag är vår tredje dag i Barcelona och vi bor hos Alice i en lägenhet nära havet. På vägen från Tyskland bytte vi tåg i Paris. Vi hade sex timmar på oss och turistade lite runt Louvren och åt sedan lunch i Montmartre, högt ovanför hela staden.
I Barcelona har vi njutit av solen och havet och många timmar har spenderats på stranden. Vi har dansat på svettiga klubbar, varit vid Gaudis fantastiska park, Parc Güell, och promeneratpromeneratpromenerat.
I morgon kommer vi hem.  Och ni vet nog alla vem jag kommer prioritera framför bloggen de närmsta dagarna. Saknar honom så.Stuttgart

Prag var nog den vackraste staden hittills på resan (klår till och med Amsterdam) med pastellfärgade hus från 1200talet, smala kullerstensgator och vackra torn och kyrkor. Vi hade finbesök av Elsa och åh vad kul det var att se henne igen! Jag var olyckligtvis sjuk och stannade hemma två nätter (en konstig känsla eftersom jag på två veckor inte har varit ensam i mer än fem minuter) men om dagarna var vi mest i Mala Strana där det är som allra mysigast med pigga torg, caféer och gatumusikanter. Vi hängde på Cross Club, i hostelrummet och på Batallion med glada fransmän vid namn Tony, Thibault och Fabian, drack pinsamt billig öl och åt oss proppmätta av thai- och kinamat varje kväll. Och som det regnade. Vi blev blöta inpå huden och skorna plaskade och hur lätt är det inte att gå vilse i Prag? Bea badade i en fontän, Elsa hade näsan i guideboken, Rebecca brände halva resekassan på snacks, Maja flirtade och jag knarkade ipren. 

Nu är vi hos Bobby i Stuttgart (Tyskland) och blir bortskämda av hans fnittriga, kramiga mamma. Men mer om det senare. Prag

Berlin var kanske det roligaste jag har varit med om. Vi vände på dygnet totalt och festade nätterna långa och turistade på dagarna i äkta tågluffanda. Sammanfattat blev ett skateproffs kär i Rebecca, vi hade bästa natten på Club der Visionäre med finaste grabbarna, crashade andra hostel, föråt oss på falafel, hade våra livs största sömbrister, hängde i Kreuzberg, bodde på renaste hostelet (skönt efter Amsterdam), hängde med softa danska roomies, dansade i dansring, gick sammanlagt fem timmar en dag, tittade på second hand i lösvikt, försvann ner i förintelsemonumenten, jag fick största sakna-felix-dippen, bakishängde på caféer och sov i en korridor, åt pasta med tomat- och tonfisksås varje kväll, gick hem i gryning, såg otrolig street art, var inne i Berlinkyrkan (så mäktig) och vandrade längs Berlinmuren. Ungefär så. Vill redan tillbaka.
Nu är vi i Prag och Elsa är här!Berlin

Hej!
Amsterdam var nog en av de vackraste städerna jag har varit i. Kanaler slingrar sig genom hela staden och husen är pittoreskt smala och skeva. Vi hängde mycket i en jättemysig grannpark om dagarna om vi inte var på marknad, strosade runt, åt billig mat eller var på Van Gogh-museet (som var HELT fantastiskt). Man vande sig snabbt med brajlukten som var över hela stan. Till och med på museet. Nattlivet var ganska hetsigt och väldigt, väldigt röjigt, men vi hade kul och dansade tills benen värkte på Sugar Factory och träffade ett roligt killgäng som tog med oss till finaste baren på ett hustak. Nu är vi i Berlin och ska ta en siesta på hostelet innan vi ska ut ikväll. Jag mår jättejättebra och hoppas att ni också gör det. Puss så länge!Amsterdam

Hej från Amsterdam!
Efter en femtontimmars tågresa i sittvagn är man ganska mosig vill jag lova. Nu ligger vi på hostelsängarna, nyduschade, mätta och är på banan igen. Första dygnet i Köpenhamn var en perfekt start på resan. På dagen gick vi runt på stan, chillade i Nyhavn och facinerades än en gång över Christiania. På eftermiddagen hängde vi med lite roliga människor från hostelet (älskar city public hostel!) och drog oss sedan in mot stan. Träffade gulliga tjejer från Göteborg och drack öl på Floss och ett antal andra barer, hamnade på en jazzkonsert på någon liten klubb och avslutade kvällen i Kødbyen (typ Köpenhamns motsvarighet till Stockholms slakthusområde) med roliga danskar. Jag är så lycklig och taggad och Bea, Rebecca och Maja är ett så himla bra resesällskap. Skriver snart igen!Nytt på nattduksbordet.(förprogrammerat inlägg)

Häromdagen kom ett paket fullt av sommarläsning hem till mig. Jag blir alldeles pirrig när jag köper böcker.
Ett par böcker hänger med på resan för att fördriva långa tågresor. Resten ska läsas när jag kommer hem till Sverige igen, och då får ni förmodligen höra vad jag tyckte om dem också.

(måste tipsa om att beställa från adlibris, där kostar en bok ca 40 kr istället för ca 70 i butik, så bra!)mobilkameran.
Ni som har iphone kan följa mig litegrann på min tågluff genom instagram. Sök på fwistrom.