Skogsflykt. 

 

Igår var jag ute i mina barndomsskogar på Värmdö och plockade svamp med Esmeralda. Finns det något vackrare än skogen? Vi konstaterade att man alltid borde umgås på det här sättet, det var så himla harmoniskt och fint. Idag hade jag mitt första pass i Hötorgshallen efter åtta månader på andra håll och som matlåda hade jag med mig kantarellstuvning.Lyckliga dagen.


Idag har jag mått så sanslöst bra. Sov kvar i Felix säng medan han gick till jobbet, var ensam hemma och åt tunnbrödsmackor i hans kök och låg i soffan och tittade på Awkward på morgonen.


Missbedömde vädret och klädde mig i strumpbyxor och yllejacka trots att det var strålande sol. Svårt att veta när vädret skiftar från 9°C till 20°C över en natt.GLAD återigen. Jackan och väskan är second hand, kjolen är från Gina Tricot och blusen är från Romwe.com.Skorna från Vagabond är min senaste nyförälse.


Jag hängde först med dessa två. Så himla bra personer.

 

Johanna flyttar till Paris om tre dagar. Så himla knäppt, läskigt, roligt och fantastiskt för henne på samma gång.

 
Vi pratade om en massa viktiga saker och alltså åh. Vänner. Vad fint det är med vänner. Sedan träffade jag Hanna som jag inte sett på nästan ett år och tog igen viktiga händelser i livet. Jag glömde kameran i väskan men vi pratade om hennes Berlinflytt och föräldrar som bryter upp och tittade på hunkar på youtube.

 

Ikväll har jag och pappa lagat middag tillsammans och nu har jag tänt alla myslampor som finns i mitt rum. Bubblar av lycka. Det är bara en sån dag idag.Skrivstafett 4.

Här kommer fortsättningen av följetången som ni ska vara med och skriva! Detta är del 1-4 av en tiodelars skrivstafett och ni får skicka in era fortsättningar här i kommentarsfältet. Hur ni väljer att skriva fortsättningen är helt upp till er, men den ska vara ca 200-250 ord lång och sluta med något som är spännande att fortsätta på. 

 

 


Söndag förmiddag, 11.28: hon vaknar av att solens vita, ettriga ljus pressar sig genom de tunna gardinerna och fram till hennes omtöcknade ansikte. Rummet är kvavt och kroppen känns så abnormt tung under duntäcket. Huvudet dunkar.


Gårdagen är höljt i ett dunkel och endast fåtalet fragment kan hon dra sig till minnes. Munnen är torr och hon fingrar på sina fnasiga läppar och påminns om den skäggstubbiga kind som hon mötte kvällen innan. Hans tunga andedräkt av öl och mentolcigaretter och så den där svarta blicken som gav henne kolsyra i benen. På stapplande ben tar hon sig till badrummet och ser sig i spegeln medan hon stödjer händerna mot handfatets kanter. Hon är rödögd, men blicken är också fylld av något annat. Kanske är det hopp. Hon minns hans kalla händer runt hennes midja, gåshuden och den behagliga rysningen utefter ryggraden. Minns hans entusiasm när de diskuterade radikalfeminism och hur de låg mitt på den stora, asfalterade vägen utanför den dånande klubben och skrattade högt och okontrollerat åt saker som hon inte längre kommer ihåg vad som var så roliga.


Hon dricker sig andfådd direkt från vattenkranen och går tillbaka till det inbjudande havet av täcken och kuddar i sängen. På nattygsbordet ser hon mobilens display lysa upp i ett vitt sken medan den flyttar sig några millimeter på grund av vibrationerna. Ett sms. Det är ett verkligen ett sms från honom.

 


”Frukost?”

Ett ord. Ett frågetecken. Hon förundras över hur en enkel fråga kan göra allt så komplicerat. Hon vet vad hon vill svara, men hon vet också vad hon borde svara. Hon suckar djupt. En försiktigt bubblande lycka i magen men samtidigt en tung ångest-sten i bröstet. Hon vänder sig på rygg, och på mage, och tillbaka på rygg igen under de ljusblå lakanen och blundar. Lakanen luktar sköljmedel och lite rök. 

 

Efter att hon tappat bort sina vänner bland de hundratusenmiljoner andra människor på klubben, så stod hon ensam mitt på dansgolvet och plötsligt stod han bara där. Egentligen tycker hon att mentolcigaretter är det äckligaste i hela världen men det var något med hans blick och han sätt att röra sig mot henne. 

 

Hon reser sig ur sängen igen och tassar försiktig ut med mobilen i ett hårt grepp i handen. Hon öppnar balkongdörren försiktigt så att den inte ska gnissla och sätter sig på den rangliga plaststolen. Solen värmer hennes ben och hon läser igen. Ett så enkelt formulerat sms kräver ett lika enkelt svar. Ja eller nej. Hon skriver och skickar iväg snabbt så att hon inte hinner ändra sig och smyger in till sovrummet igen. Kroppen under täcket rör sig sakta. Hon kryper ner nära och pussar honom försiktigt i nacken.    

 


Han vänder sig sakta om och tittar på henne. De varma hasselnötsbruna ögonen brukade få hennes hjärta att volta värre än en kinesisk gymnast, men nu var det länge sen hon ens kände minsta lilla fladder. De hade älskat varandra så starkt att folk de mötte omöjligt kunde undvika den. De hade lovat varandra att aldrig, aldrig skiljas åt. Och det var nog mest därför de fortfarande höll ihop, om hon skulle vara helt ärlig.

Hon var så trött på honom.

”Du var ute länge igår.”

Han hade tydligen varit vaken när hon tumlade in genom dörren till deras gemensamma lägenhet. Fan. Paniken ilar igenom henne. Hon känner sig smutsig och försöker dra sig ifrån honom.

”Jag vet. Förlåt, det var inte meningen… Jag var… Jag menar, det blev så. Klara blev så packad, jag var tvungen att hjälpa henne men alltså…” Hon känner för varje ord hon får fram hur falskt det låter. Det är ett under att han inte ifrågasätter henne. Istället sträcker han ut armarna mot henne, försöker att dra henne till sig. Men hon slingrar sig ur hans grepp och kliver istället ur sängen. Hon börjar klä på sig. Ångesten dånar i hennes kropp. Men där finns också något mer. En längtan efter äventyr och passion.

”Jag ska till tandläkaren. Rutinundersökning. Hejdå.”

Hon rusar ut ur huset och springer iväg längs gatorna. Bara något kvarter ifrån fiket stannar hon för att hämta andan. Hon svänger runt hörnet och hennes ansikte spricker upp i ett stort leende.

 

 

Euforiskt slänger hon fötterna framför sig. Hon skrattar där hon springer. Kan inte sluta le. Får dåligt samvete över att ha lämnat honom där i sängen bland tomma täcken och ihåliga ord. Får dåligt samvete över att hon egentligen inte har så dåligt samvete. Men det borde inte finnas några borden i kärlek. Det är som om tusen hästar för första gången spritter av vårsol. Kraft. Hovar mot gräs och för stora Dr Martens mot en redan nertrampad asfalt. Glädjen hos ett barn som inte förstår konsekvenser, eller har förstånden att glädjas åt det hon redan har. Men allt drunknar i euforin. 

De sista hörnen rundar hon långsamt. 
De sista tankarna tänker hon stressat. De första orden säger hon avvaktande. De första blickarna flackar. 

I väskan har han två mackor inslagna i aluminiumfolie (för plastfolie inte skyddar lika bra och mosiga mackor är inte gott att äta) och i den lilla termosen starkt kaffe. Hon stirrar tvivlande på honom. 

"Du skämtar. Jag fattade inte att jag skulle ha med mig frukost"
"Pucko. Vad trodde du." Säger han och slår henne lätt på huvudet. 
"Du kan la få en av mina då, men inget gnäll om att brödet är torrt!" Han ler snett med en cigarett i mungipan. Det får honom att se lustig ut.

På en bänk omringade av duvor, delvis hennes eget fel då hon kastar torra brödsmulor till dem, sitter dom och småpratar. Delar på en termosmugg. Följer de nervösa duvorna med blicken. 

 

"Slänger du bort mitt fina bröd?!"
"Det var äckligt."

Han skrattar och drar henne till sig.

 Del 1 av mig, del 2 av Ellen, del 3 av Anna, del 4 av Karolin. Klicka på bilderna för bildkällor.

Hur tycker du att det ska fortsätta? Skicka in ditt bidrag i kommentarsfältet nedan.
Säljes: Nikon D90 med två objektiv.

 

Nu säljer jag min förra pärla till kamera:

Det som ingår är:
- Nikon D90 kamerahus

- Nikon AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR. Ett bra zoomobjektiv som man fick tillsammans med kamerahuset, har bildstabilisator.
- Sigma 30mm f/1.4. Detta är det bästa objektiv jag någonsin har haft, men det passar tyvärr inte till min nya kamera.
Det är fast (alltså kan man inte zooma), och skärpedjupet är magiskt. Alltså verkligen, helt underbart. Fungerar t.ex. jättebra att fota porträtt med, samt inomhus när det är lite mörkt.

- Mjukt kamerafodral (som man kan ha i väskan så slipper man släpa på en kameraväska)
- Kamerastrap
- Alla lappar, sladdar och tillhörande cd-skivor följer såklart med i orginalkartongen
- Ett fodral och ett UV-skydd till Sigmaobjektivet
- Laddare och batteri
- Motljusskydd till båda objektiven
Kameran är välanvänd men fungerar alldeles utmärkt. Den har några enstaka repor men det är inget som stör.

Jag köpte det för: 13 000 kr
Jag säljer det för: 6000 kr
Maila mig till floras-@hotmail.com vid intresse, köparen måste kunna möta upp mig i Stockholm. Jag säljer endast allt tillsammans.
 
Här är några bilder jag har tagit med den här kameran:Önskelistan.

Om 23 dagar fyller jag 18 och som jag har längtat. Jag är så himla trött på att fejka leg alternativt stanna hemma om helgerna, så taggen är e n o r m. Att jag blir myndig känns ju som den största presenten, men här ovan är ett kollage på några fina saker som jag önskar mig.

 

1. Mjukt kamerafodral från Amazon.com

2. Akvarellfärger från Winsor & Newton

3. Fågelburslampa från Modcloth.com

4. Böcker om bokbinderi, samt idéer för att komma igång med skrivandet, båda från Modcloth.com

5. Stringhylla

6. Klänning från Marimekko@fwistrom, instagram under augusti.

1. Fick hem två toppenböcker på posten.
2. Gick på promenad och plockade körsbär.
3. Åkte mot Hälsingland.
4. Fick en fin lapp på kudden av Felix.

 


1. Usain Bolt-hysterin i släkten, alla ville se.
2. Mysiga sovrummet i sommarstugan.
3. Åt världens godaste surdegsbulle.
4. Gick på en massa loppisar.


1. Lagade pizza på grillen.
2. Felix kom till Hälsingland.
3. Vi fyndade en Haglöfsryggsäck och en kopp för tio kronor styck på loppis.
4. Hängde med Sebastian, My och Elias i Bågen.1. Köpte en fin sextiotalsklänning.
2. Var på utomhusbio med några toppenpersoner.
3. Hittade Edvard väldigt påkommen med att tjuväta ur skafferiet.
4. Bakade sockerkaka.


1. Hade på mig ny klänning från Beyond Retro och väska från Uppåt Väggarna.
2. Var klädd i zickzackmönstrat.
3. Picknickade i Vasaparken med Matilda, Rasmus och Felix.
4. Klippte luggen kortare.

 


1. Åkte mot Västkusten, med stopp för middag i kvällssolen med mamma.
2. Hälsade på Linda, Viggo och Elver!
3. Åt fisksoppa i sommarstugan.
3. Köpte en ny blus.1. Gick ner till havet för att bada.
2. Plockade squash från trädgårdslandet.
3. Köpte Mon Amie-skålar på Rörstrands outlet.
4. Var med Hanna och Lovisa.

 

1. Var med Lollo, Cornelia och Matilda.

2. Prövade på snedlugg.

3. Läste mig själv till sömns.Åkte ut till Möja med hela släkten i lördags. Strålande sol, 25 glada personer i alla åldrar och lunch på fiskrestaurang.
1. Froste, min storebror.
2. Mormor.
3. Felix.
4. Felix, jag, och mina kusiner Vilda och Saxe.1. Möblerade om och städade mitt rum jättenoga.
3. Kreativa hörnan med dator, extern skärm, ritplatta, pennor och inspirationsböcker.
3. Var med dessa peppande personer.
4. Michaela i morse på Devotekontoret.

 Vi.


Igår var vi runt tio personer som åkte hem till Maja för att äta middag. Eftersom hon bor utan föräldrar nu var det viktigt att alla tog med sig egen mat, så där satt vi och åt rätter av olika sorter. Allt från jägarbiff till paella.

 


Tycker om dom här människorna så brutalt, innerligt mycket. Vi doppade kakor i mjölk och pratade om sommaräventyr, förhållanden och andra viktiga och oviktiga saker.


I morse gick jag upp tidigt och åkte till Devotekontoret för möte. Sedan gick jag på stan en stund för att därpå möta upp min favoritperson för att äta lunch. Jag var såhär glad.Vi var kärlekspirriga hela tiden kysstes över det lilla rangliga bordet titt som tätt.Jag åt fiskgryta, det är ju liksom en av mina absoluta favvos. Sedan träffade jag My, andades höstluft och tog igen.

 


Några fynd: jackan/koftan är från Stadsmissionen och är HELT underbar, silverklänningen är från Topshops rea, eyelinern är från Isadora och skorna är nygamla från Vagabond.Tre bloggtips.

Jag läser ju cirka en miljard bloggar varje dag, så här kommer tre stycken tips. Fler kommer nästa vecka.

 


Hannah and Landon. Bloggen är fylld av bilder som man knappt tror är på riktigt för att det är så vackert. Sagolika miljöer (deras lägenhet är så sjukt fin), blomkransar, konst och tjusiga kläder.Elsa Billgren. En väldigt, väldigt färgstark blogg. Tycker om den mest för att Elsa verkar jobba med allt sånt som är kul på en och samma gång. Så vill jag också ha det.


Hjartesmil. Den mest välgjorda bloggen jag känner till. Mariell är från Norge men bor i London och skriver om viktiga saker och lägger upp vackra fotografier. Man märker verkligen att hon lägger ner mycket tid och omsorg på bloggen, och det tycker jag om. Hon är väldigt inspirerande.